0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Tagliatelle aglio olio e peperoncino

2. 11. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 6

Ingrediencie

  • Tagliatelle 400 g
  • Peperoncino 1 čl
  • Cesnak strúčik 5 ks
  • Petržlenová vňať Podľa potreby
  • Olivový olej Podľa potreby
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby

Postup

Tento recept je veľmi jednoduchý, ale je aj napriek tomu zaujímavý. Pripravíme si hrniec na cestoviny a dáme variť osolenú vodu s trochou olivového oleja. Pripravíme si aj malý hrniec na oblanšírovanie cesnaku a ponorný mixér.

Na tento recept použijeme cestoviny špagetového typu. My sme zvolili tagliatelle značky La Pasta di Camerino, ktoré dáme variť do osolenej vody. Medzitým si prerežeme strúčik cesnaku a dáme variť do vody (oblanšírovať) a to nám zjemní výraznosť cesnaku. Schladíme a dáme do nádobky na mixovanie kde pridáme, 1 ČL peperoncino, olivový olej aspoň 0,1l a trocha vody. Premixujeme spolu a vlejeme na panvicu. Do tejto zmesi pridáme uvarené cestoviny, osolíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať, alebo vňať koriandra a takto v panvici ešte premiešame aby sa nám tagliatelle pekne obalili v omáčke.

Cestoviny máme hotové a môžme servírovať na plytký tanier kde uložíme cestoviny, prelejeme zvyšnú omáčku a môžme ešte ozdobiť vňaťou a trochou peperoncino olivového oleja. K cestovinám podávame aromatickejšie biele víno, ktoré podčiarkne výraznú chuť cestovín. 

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!