0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Biga - predfermentovaná pizza

8. 6. 2024Perfetto
Počet ingrediencií 4
Príprava / Varenie 120 min.
Počet porcií 5
Náročnosť receptu Stredná obťiažnosť
  • Múka W 300 - 350 1kg
  • Čerstvé alebo Sušené droždie 7g alebo 4,2g
  • Studená voda 700g
  • Soľ 30g

Postup: 

1. časť Biga: 
Do nádoby alebo miesiča vylejeme 300g vody. Vo vode rozpustíme všetko droždie a tak do vody pridáme 700g múky. Miešame, aby sa nám voda spojila s múkou. Pokračujeme v miesení, pokiaľ sa všetka múka správne spojí s vodou. Následne Bigu prikryjeme a necháme odpočívať 18 – 20 hodín, pri teplote 17 - 18 stupňov.

2. časť cesto: 
Do miesiča dáme 80% studenej vody ktorá nám ostala (približne 300g), všetku múku, celú bigu z predošlého dňa a začneme s miešaním na prvom rýchlostnom stupni. Keď bude cesto vyzerať lepšie premiesené, prepneme na druhý stupeň rýchlosti a pomaly krok po kroku pridávame zvyšnú vodu, stále počkáme pokiaľ sa voda pekne absorbuje. Pred koncom zostatkovej vody pridáme celú soľ a zvyšnú vodu. Miesime, pokiaľ cesto bude mať teplotu 24 - 25 stupňov. Hneď potom cesto vyberieme z miesiča a poprekladáme. Následne cesto prikryjeme vlhkou utierkou a necháme odpočívať 100 - 120 minút pri izbovej teplote.

Keď je cesto odpočinuté, z cesta urobíme pizza bochníky v hmotnosti 250g - 280g a necháme pizza bochníky 3 - 4 hodiny odpočívať pri izbovej teplote. Nezabudnite na podsyp a rozťahovanie používať semolinovú múku, my používame spolvero. Následne je cesto pripravené na pečenie. Pečieme pri teplote 440 -  470 stupňov. 


 

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!

Najpredávanejšie badge image
Na sklade
23,89  €
Najpredávanejšie badge image
Na sklade
24,58  €
badge image
Na sklade
4,33  €
BlackFriday badge image
Na sklade
0,88  €