0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Rýchla fazuľová polievka

15. 1. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 40 min
Počet porcií 5 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 15

Ingrediencie

  • Tmavá fazuľa sterilizovaná borolotti 500 g
  • Pancetta 50 g
  • Zemiaky 5 ks
  • Mrkva väčšia 2 ks
  • Čerstvá paprika 50 g
  • Olivový olej 4 pl
  • Šalotka 1 ks
  • Cesnak strúčik 2 ks
  • Bobkový list 3 ks
  • Celé čierne korenie 8 ks
  • Nové korenie 3 ks
  • Červená paprika 1 pl
  • Chilly papričky v oleji 1 čl
  • Soľ hrubozrná Podľa potreby
  • Múka hladká 2 pl

Postup

Pripravíme si dostatočný hrniec na prípravu polievky, očistíme si cesnak, šalotku a zemiaky. Pancettu si oddelíme na mastnejšiu časť na ktorej budeme pripravovať základ a lahodnejšiu časť ktorú potom nakrájanú vložíme na záver do varenia.

Nakrájnú šalotku si v hrnci orestujeme na olivovom oleji, pridáme pór, mrkvu pokrájanú na kocky, bobkový list, nové korenie, celé korenie, cesnak a spolu dobre porestujeme. Zaprášime múkou a po chvíli pridáme papriku. Zalejeme asi (2 - 2,5) litrami vody, osolíme a privedieme do varu.

Následne pridáme nakrájané zemiaky a chilli zmes. Asi 10 minút pred ukončením varenia pridáme aj tmavú fazuľu a nakrájanú pancettu, dochutíme ešte podľa potreby soľou, korením, poprípade chilli ak to máte radi a spolu povaríme.

Servírujeme do misy, alebo do hlbokých tanierov. Ozdobíme prúžkami čerstvého póru a petržlenovej vňate. K takto pripravenej polievke doporučujeme podávať pohár suchého červeného vína z oblasti Veneto.

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!