7 zaujímavostí o Pizza Napoletana
Zbiehajú sa Vám slinky? Prečítajte si ešte niekoľko zaujímavostí predtým, ako sa naplno pustíte do prípravy tejto slávnej pochúťky.
Zbiehajú sa Vám slinky? Prečítajte si ešte niekoľko zaujímavostí predtým, ako sa naplno pustíte do prípravy tejto slávnej pochúťky.
Neapolská pizza nie je len jedlo, je to umenie. Jej jednoduchosť a zároveň dokonalá chuť ju zaraďujú medzi kulinárske skvosty. Ak túžite zažiť túto chuťovú symfóniu aj u Vás doma, vydajte sa spolu s nami na cestu prípravy pravej neapolskej pizze.
Správny pomer múky, droždia alebo kvásku: Presný pomer múky (1600-1800g) a droždia (čerstvé 0,32g, suché 0,19g) a vody (1000 g) pri neapolskej pizzi sa líši v závislosti od teploty a času. Všeobecne však platí, že neapolská pizza vyžaduje relatívne menšie množstvo droždia v porovnaní s inými druhmi pizze. Vďaka malému množstvu droždia bude pizza kysnúť pomaly a dôkladne. Z tohto dôvodu sa v ceste vytvorí viac gluténu (lepku) a výsledná pizza bude Perfetto!
Kysnutie: Cestu doprajte dostatočne dlhé kysnutie. Vďaka tomu bude pizza ľahšie stráviteľná a zároveň bude mať výraznejšiu chuť.
Miesenie: Cesto mieste ručne alebo v miesiči, ale dbajte na správne načasovanie, aby ste ho „neprepracovali.“
Všetky potrebné ingrediencie na prípravu Neapolskej pizze nájdete tu.