0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Aké je tajomstvo krásy štíhlej Sophie Loren?

Večná krása. Aj takto by sme mohli definovať jednu z najslávnejších Talianok, herečku a držiteľku Oscara Sophiu Loren. Aj keď tento rok (20. septembra) oslavuje už neuveriteľných 90 rokov, stále ju zdobí štíhlučká postava modelky ako za „starých čias“. Aký je tajný recept na nezlomnú vitalitu a mladícky vzhľad tejto slávnej hollywoodskej hviezdy? V živote sa riadi zlatým pravidlom, ktoré ju ešte nikdy nesklamalo.
22. 8. 2024Perfetto

„Za všetko, čo vidíte, vďačím špagetám,“ v minulosti vyhlásila herečka. Sophia Loren si teda krásnu figúru rozhodne nevybudovala obmedzujúcimi diétami, často odporúčanými rôznymi pseudoodborníkmi. Ale ako sama hovorí, rozumný prístup k strave je kľúčom k spokojnému životu.

Neosvedčilo sa jej niečo si odopierať, pretože telo si to nakoniec aj tak vypýta a budete sa prejedať dovtedy, pokiaľ to nedostanete. Rada si dopraje aj rôzne sladké maškrty i ťažšie, tučnejšie jedlá. Ale vždy takéto popustenie uzdy kompenzuje kvalitnou, racionálnou stravou, ktorú ponúka krajina Apeninského polostrova. Tá vždy tvorí základ jej jedálnička.

Celý život miluje DELIZIOSO stredomorskú stravu

 

„Často sa cítim na 20,“ hovorí talianska ikona, ktorá je celý život verná stredomorskej kuchyni. Okrem už spomínaných kvalitných cestovín si rada dopraje aj veľa čerstvej zeleniny, ovocie, strukoviny, celozrnné výrobky, bylinky a kvalitné víno. No všetko konzumuje s mierou, pretože všetkého veľa škodí.

Herečka obľubuje aj olivový olej. Hovorí sa, že si každý deň dopraje dve polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, bohatého nielen na dôležité antioxidanty, ale aj vitamíny A, D, E, K. V jej jedálničku nechýbajú ani kvalitné ryby a morské plody, ktoré sa vyznačujú vysokým obsahom prospešných omega-3 mastných kyselín. FANTASTICO!

Súčasné štúdie sa zhodujú na tom, že strava založená prevažne na kvalitných stredomorských potravinách pozitívne ovplyvňuje rôzne aspekty ľudského zdravia. Odborníci teda iba potvrdzujú to, čo odjakživa hovorí Sophia Loren. Pre dlhý život v kvalitnom zdraví je však potrebné urobiť predsa len o niečo viac.

Ku kvalitnej strave pridáva aj pohyb

 

Pod vynikajúcou kondíciou talianskej herečky sa podpisuje aj pravidelná chôdza, ktorá je podľa Loren pre človeka najprirodzenejšou formou pohybu: „Trochu cvičenia je dobré. Ja ale hlavne chodím, chodím, chodím a chodím. A to každý deň najmenej hodinu. Fyzické cvičenie vás urobí ladnejšími. Choďte, akoby celá ulica bola vaša.“

Každodenná chôdza v kombinácii s kvalitnou stredomorskou stravou skutočne prináša tejto hviezde z Apeninského polostrova večnú krásu i mladistvého ducha. O tom niet pochýb! Povedali by ste, že má 90? INCREDIBILE!

Narodeninový výber kvalitných potravín podľa Sophie Loren

 

Sophia miluje kvalitné cestoviny, a ešte viac špagety! Na počesť jej okrúhlin vyskúšajte celozrnné špagety Rummo zo 100 % BIO celozrnnej pšenice. Sú skvelým zdrojom vlákniny a vyrábajú sa procesom, vďaka ktorému majú dokonalú textúru al-dente a zachovávajú si svoju nutričnú hodnotu. Ak chcete potešiť svoje oči, dajte prednosť unikátnym sépiovým cestovinám s typickým čiernym zafarbením. Vďaka svojej pórovitej a pevnej štruktúre na nich dokonale priľne akákoľvek omáčka. MAGNIFICO!

V originálnej stredomorskej strave nesmie chýbať olivový olej! Zdravý a chutný šalát pokvapkajte kvalitným extra panenským olivovým olejom. Stavíte radšej na klasiku, alebo chcete vyskúšať jedinečné ochutené varianty, ako napríklad rozmarín, cesnak či pomaranč? Svieži citrusový variant môžete použiť aj na dochutenie ovocných šalátov, sušienok, zmrzliny alebo iných maškŕt. Ale ako hovorí Sophia Loren, všetko s mierou!

 

V jedálničku talianskej herečky nechýbajú ani bylinky a koreniny, ktoré nájdu uplatnenie pri príprave širokej škály jedál stredomorskej kuchyne. Provensálske bylinky využije každý milovník racionálnej stravy vďaka svojej univerzálnosti. Zídu sa Vám pri príprave rôznych zeleninových pochúťok, rýb aj cestovín. Ak však chcete rozpáliť váš jazyk pikantnejšími chuťami, vyberte si drvené kalábrijské čili papričky, ktoré prinášajú niekoľko zdravotných benefitov, vrátane schopnosti podporovať trávenie a imunitný systém.

Aj Sophia si občas dopraje pohár kvalitného vína. Potešte sa suchým bielym vínom Pinot Grigio Garda s vôňou sviežeho ovocia, okúste lahodné suché ružové víno Veneto IGT Rosato Passione s buketom plným podmanivých aróm ruže a sladkých fialiek, alebo si vychutnajte suché červené víno Merlot Garda s vôňou malín, černíc a dubového sudu. Všetky tieto vína sú ódou na radosť zo života, ktorá je pre Sophiu Loren tak typická.

Chutné a zdravé recepty talianskej kuchyne podľa Sophie Loren

 

Stredomorská kuchyňa, do ktorej patrí aj tá talianska, vás očarí nielen jednoduchosťou prípravy pokrmov, ale aj širokou paletou fantastických chutí a nutričnou vyváženosťou.

Sophia Loren by Vám vzhľadom na svoje chuťové preferencie a lásku ku kvalitným talianskym cestovinám odporučila tieto recepty:

  • Fenomenálne cestoviny s bazalkovým pestom. Ak chcete zlepšiť výživový profil pokrmu, môžete použiť namiesto klasických celozrnné cestoviny, ktoré dodávajú telu dôležitú vlákninu, bielkoviny, vitamíny skupiny B a minerály ako zinok, železo a horčík.
  • Svieže bezlepkové špagety s marinovaným lososom. Jednoduchý a atraktívny recept na teplé dni. Harmonickú chuť pokrmu dotvárajú kúsky lososa, pistáciové pesto, parmezán, bazalka, citrónová a pomarančová šťava a čerstvé cherry paradajky. A, samozrejme, olivový olej. Aká by to bola talianska kuchyňa bez tohto tekutého pokladu!
  • Špagety s omáčkou bolognese. Jednoduchý recept, ktorý vám nezaberie veľa času a doručí vám úžasný gurmánsky zážitok. Skladá sa z dômyselne nakombinovaných surovín, ktoré sú zárukou jedinečného potešenia Vašich zmyslov: svetoznáma ragú omáčka, olivový olej, cesnak, parmezán a soľ. Bude to riadny gastronomický zážitok! BUON APPETITO!

Recept na večnú krásu „talianskej bohyne“?

 

Sophia Loren, večne mladá, štíhla a krásna ikona talianskeho i svetového herectva, už dávno našla recept na dlhý a spokojný život. Je ním kvalitná stredomorská strava, každodenný pohyb a radosť zo života. Napriek svojmu veku stále srší entuziazmom a svoju energiu odovzdáva ďalej. Chcete sa vydať na rovnakú cestu ako pred dlhými rokmi táto slávna herečka? Stavte na kvalitné potraviny z Apeninského polostrova.