0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Valentínske palacinky

26. 1. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 60 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 11

Ingrediencie

  • Hladká múka typu 00 "Dolci e Frolle" (cesto) 200 g
  • Vajíčka (cesto) 2 ks
  • Mlieko 300 ml
  • Sýtená minerálka (cesto) 100 ml
  • Vanilínový cukor (cesto) 20 g
  • Olej (cesto) 100 ml
  • Soľ (cesto) Štipka
  • Mandľový krém (plnka) Podľa potreby
  • Mandľové plátky Na dekoráciu
  • Jahody Na dekoráciu
  • Mäta Na dekoráciu

Postup

Palacinky sú skvelou sladkou pochúťkou, ktorú milujú malí i veľkí. Tomu čím ich naplníte sa medze nekladú. My sme si pre túto príležitosť zvolili mandľové chute.

Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie, väčšiu misku, mixér, panvicu a môžeme sa pustiť do samotnej prípravy.

Ingrediencie budeme pridávať postupne v takom poradí ako ich máme uvedené v ingredienciách. Vyšľaháme si vajíčka s vanilínovým cukrom do peny. Za stáleho miešania pridávame k vajíčkam olej, následne mlieko, hladkú múku a v závere minerálku a soľ.

Hotové palacinkové cestíčko necháme 15 minút odstáť.

Predhrejeme si panvicu a začneme piecť palacinky. Keďže sme do cesta pridali olej, nie je potrebné panvicu potierať olejom. Palacinky sa Vám vôbec nebudú lepiť a nebudú ani mastné.

Hotové palacinky natrieme lahodným mandľovým krémom a posypeme kúskami jahôd. Podávanie a servírovanie je opäť na Vašej fantázii.

My sme palacinky preložili do trojuholníka pokvapkali mandľovým krémom a dozdobili mandľovými lupienkami a jahodami. Farebnú sviežosť určite dodajú bylinky či už mäta alebo medovka. K palacinkám odporúčame ružové alebo biele víno s označením Appassite.

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!