0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Tortellini so špenátovou omáčkou

4. 2. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 25 min
Počet porcií 3 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 8

Ingrediencie

  • Tortellini so špenátom a ricotou 250 g
  • Špenát listový 150 g
  • Smotana 33% 200 ml
  • Parmezán 50 g
  • Cesnak strúčik 3 ks
  • Olivový olej 2 pl
  • Soľ morská Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby

Postup

Na tento recept sme sa naozaj veľmi tešili pretože je nenáročný, rýchly a veľmi chutný. Pripravíme si panvicu, ponorný mixér a v hrnci si dáme variť osolenú vodu na tortellini. Očistíme, cesnak a pripravíme si ingrediencie podľa receptu.

Tortellini si dáme variť a a zároveň v panvici na oliovom oleji a cesnaku restujeme osolené špenátové listy do zmäknutia. Dôležité je aby na seba naviazali chuť cesnaku.

Špenátové listy si dáme do užšej nádoby a zmixujeme spolu so smotanou. Túto nádhernú omáčku vlejeme späť na panvicu a podľa potreby ešte ochutíme korením a soľou. Tortellini varíme približne 17 minút, po uvarení ich vložíme do panvice s omáčkou a opatrne premiešame.

Servírujeme na plytký tanier, posypeme strúhaným parmezánom a ozdobíme špenátovymi lístkami. K takýmto cestovinám sa skvele hodí sardínske biele víno Vermentino. 

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!