0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Šalát s burratou a figovým džemom

19. 10. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 11

Ingrediencie

  • Mix listových šalátov 150 g
  • Burrata 2 ks
  • Figový džem s víno Barolo DOCG 100 g
  • Mrkva 50 g
  • Cvikla 50 g
  • Červené vino 0,1 l
  • Pancetta 60 g
  • Krémový balzamikový ocot Podľa potreby
  • Olivový olej Podľa potreby
  • Soľ Podľa potreby
  • Zelené korenie Podľa potreby

Postup

Pripravíme si všetky suroviny. Zmes listových šalátov si namočime do studenej vody. Po chvíli si šalát odstredíme a vložime do hlbokých tanierov v ktorých šalát budeme servírovať. 

 

Mrkvu a cviklu si nakrájame na drobné kocky o veľkosti 3 milimetre. Na panvici si v olivovom oleji oblanšírujeme pripravené zeleninové kocky, pridáme figový džem v ktorom, celú zmes skaramelizujeme. Do takto pripravenej zmesi pridáme červené víno a zmes redukujeme až kým nie je pekne krémová.

Pripravený mix šalátov si dochutíme morskou soľou, zeleným korením a krémovým balzamikovým octom. Na vrchu šalátu položíme burratu a opatrne prekrojíme. Nakoniec šalát odekorujeme pripravenou figovou zmesou, rolovanou pancettou a posypeme krutónmmi. K takto pripravenému jedlu doporučujeme podávať ľahké červené z oblasti Veneto.

 

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!