0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Pizza Mortadella Pesaro

11. 7. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 5

Ingrediencie

  • Červený základ na pizzu 180 - 250 g
  • Parmigiano Reggiano 10 - 30 g
  • Burrata mozzarella 150 g
  • Mortadella 80 - 120 g
  • Extra panenský olivový olej 10 - 30 g

Postup

Na ploche kde budeme pripravovať pizzu si pripravíme kôpku z múky Spolvero. Poprášime si cesto a potravinársku špachtlu múkou Spolvero, aby sa nám pizza gulička nelepila, vyberieme pizza guličku z pizza boxu, položime ju do predpripravenej kôpky múky, stáčaním a technikou vyformujeme z pizza guličky disk/placku v prieme 30-35 cm. Odstránime nahromadenú múku spod pizza cesta a položime ho na čistý priestor.          

Na pizza cesto si, ako prvé pridáme paradajkovú omáčku a pizzu posypeme parmezánom, potom môžeme na pizzu naukladať mortaadellu a pizzu pred pečením pokvapkáme extra panenským olivovým olejom. Takto pripravenú pizzu opatrne naberieme, aby sa nám nepotrhala, na pizza lopatu a vložíme ju do pece na 320-350℃ 3-5 minút záleži od druhu cesta a pizza pece. 
Na upečenú pizzu položíme mozarrellu burrata, rozrežeme ju a podľa chuti pokvapkáme extra panenským olivovým olejom a môžeme servírovať. Prajeme Dobrú chuť.       

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!

badge image
Nedostupné
2,60  €
BlackFriday badge image
Na sklade
2,76  €
badge image
Nedostupné
2,84  €
Vianoce badge image
Na sklade
11,20  €