0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Penne pesto genovese

12. 3. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 9

Ingrediencie

  • Cestoviny penne 400 g
  • Sušená zmes pesto genovese 20 g
  • Olivový olej 7 pl
  • Parmezán 100 g
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Cesnakové korenie Podľa potreby
  • Bazalka vňať 1 ks
  • Paradajky Na dekoráciu

Postup

Do hrnca si dáme variť osolenú vodu s trochou olivového oleja a pripravíme si väčšiu panvicu na zmes genovese.

Do vriacej vody si nasypeme cestoviny a necháme variť. V panvici si zmiešame sušenú zmes na prípravu pesta genovese, olivový olej a 50 ml pitnej vody s trochou cesnakového korenia. Zmes povaríme aby sa nám poriadne nasala vodou. Uvarené cestoviny scedíme a pridáme za stáleho miešania do pripravenej zmesi, dolejeme trochou vody v ktorej sa nám varili cestoviny, aby sa nám cestoviny s omáčkou pekne spojili.

Servírujeme na tanier s hoblinami parmezánu a ozdobíme bazalkou a paradajkami. K tomuto rýchlemu receptu podávame suché biele víno z oblasti Veneto.

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!