0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Džem zo cherry paradajok

22. 11. 2020Perfetto
Pomazánky
Príprava / Varenie 50 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 8

Ingrediencie

  • Sterilizované červené cherry paradajky 400 g
  • Čerstvé paradajky 150 g
  • Čerstvý zázvor 1 ks
  • Cesnak strúčik 3 ks
  • Červený vínny ocot 100 ml
  • Kryštálový cukor 300 g
  • Peperoncino zmes v oleji 1 čl
  • Nam Pla (rybacia omáčka) 3 pl

Postup

Na prípravu džemu budeme potrebovať mixér, menší  hrniec a suroviny z ktorých zázvor si nahrubo nasekáme a cesnak nakrájame na jemné plátky.

Sterilizované cherry paradajky, zázvor a rybaciu omáčku Nam Pla dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Čerstvé paradajky nakrájame na 1 cm veľké kocky. Nelúpeme ich.

Rozmixované aj nakrájané paradajky a všetky ostatné ingrediencie dáme do pripraveného hrnca a pomaly privedieme k varu za častého miešania. Keď nám už zmes vrie, stlmíme plameň a pomaly varíme.

V prípade že sa nám tvorí pena na vrchu pozberáme ju a takto varíme asi 30–40 minút za občasného miešania. Z dna a stien hrnca oškrabávame tuhnúcu hmotu. Džem je hotový keď tuhne a začína sa lesknúť.

Džem necháme vychladnúť pri izbovej teplote, nalejeme do pripraveného skla a potom uložíme do chladničky. Servírujeme k pečenému bravčovému mäsu a poprípade aj k hriankam.

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!