0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Bravčové závitky Primitivo a cuketové zemiaky

29. 3. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 45 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 12

Ingrediencie

  • Bravčové mäso - karé 600 g
  • Zemiaky 800 g
  • Cuketa 2 ks
  • Sušené paradajky 100 g
  • Prosciutto crudo 80 g
  • Olivový olej Podľa potreby
  • Cesnak strúčik 2 ks
  • Vínny ocot biely Podľa potreby
  • Morská soľ Podľa potreby
  • Čierne celé korenie Podľa potreby
  • Maslo 40 g
  • Petržlenová vňať Na dekoráciu

Postup

Očistíme si zemiaky, vložíme do hrnca s vodou a opláchneme cuketu, ktorú si nakrájame na menšie kúsky a taktiež šalotku na základ. V hrnci si uvaríme zemiaky a v panvici si na masle orestujeme pripravené kúsky cukety, jemne okoreníme, pridáme kúsok masla a rozmixujeme. V menšom hrnci si pripravíme zeleninový bujón.

Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Bravčové karé si narežeme na plátky, naklepeme a jemne okoreníme. Rezne naplníme sušenou paradajkou, kúskami cukety a pevne zrolujeme. Následne zavinieme do plátkov prosciutta. My sme na takto pripravené závitky naniesli vrstvu olivového oleja aby sa nám prosciutto pri opekaní veľmi nevysušilo. V panvici si na olivovom oleji sprudka opečieme pripravené závitky a vložíme do pekáča. Vo výpeku si orestujeme šalotku, poprášime ju múkou (pripravíme zápražku) a podlejeme vývarom. Následne touto hmotou prlejeme opečené závitky a vložíme do predhriatej rúry asi na 10 minút.

Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme k nim zmixovanú cuketu a spolu premiešame varechou aby sa nám suroviny pekne spojili. V prípade potreby ešte posolíme.

Mäso vyberieme z rúry, narežeme na hrubšie plátky a môžme servírovať. Na plytký tanier si do formy natlačíme zemiakovo - cuketovú kašu, k nej uložíme mäsové rolády a prelejeme šťavou z výpeku. Ozdobíme vňaťou a môžme podávať. Servírujeme spolu s červeným vínom Pinot Nero.

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!